Upotreba kolačića (eng. cookies) na web stranici www.opusteno.hr

Web stranica www.opusteno.hr koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati na stranicama o zaštiti privatnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama opusteno.hr

Opušteno hranjenje, obrt za savjetovanje i edukaciju (u daljnjem tekstu Obrt) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka na internetskim stranicama opusteno.hr (u nastavku: internetske stranice). Korištenjem ovim internetskim stranicama suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, Obrt na ovim internetskim stranicama može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetskih stranica moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj. Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani. Obrt prikuplja podatke o vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese web stranica. Obrt prikuplja podatke o klijentu i izvan ovih internetskih stranica, na temelju obrazaca upitnika uz suglasnost klijenta i u svrhe navedene u tim obrascima. Prikupljene podatke, kao i podatke koje je saznala na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, Obrt obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja internetskih stranica i pružanja željenih usluga te kako bi vam pružila informacije o proizvodima ili uslugama koje možete koristiti. Obrt može koristiti navedene podatke kako bi vam pružila učinkovitiju korisničku uslugu, olakšala korištenje internetskim stranicama uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu internetskih stranica vašim osobnim sklonostima i interesima. Obrt ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Obrt može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe.  Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka. Ovime vas Obrt ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetske stranice štite vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana. Obrt zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Obrt na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Obrt rado će primiti vaše komentare, sugestije i primjedbe u vezi s ovom Izjavom. Možete nam se obratiti na: vedrana@opusteno.hr