27 travnja, 2022

Međunarodni ne dijetni dan – Reci NE dijeti!

Premda Međunarodni ne dijetni dan se obilježava od 1992. godine, ove godine ga, nakon 30 godina postojanja, po prvi put službeno obilježavamo i u Hrvatskoj. Povodom toga će se u Puli, 6. svibnja 2022. godine, održati dva besplatna predavanja na temu prehrane, tijela i zdravlja.

Moto ovogodišnjeg prvog obilježavanja Međunarodnog ne dijetnog dana je “Reci NE dijeti”. Predavanja će održati magistre nutricionizma Jelena Zubić i Vedrana Fontana Mikulić.

Tema Jeleninog predavanja je “Drago moje tijelo oprosti što te ne volim” gdje će detaljnije objasniti zašto većinom imamo negativnu sliku o tijelu i kako to utječe na našu prehranu i zdravlje.

Tema Vedraninog predavanja je “Kako izbjeći jo-jo efekt dijeta i prejedanje?” u kojem će govoriti o nuspojavama dijeta i kako intuitivno hranjenje je najbolji saveznik u borbi protiv prejedanja.

Predavanja će se održati uživo u Puli u prostorima IDA-e na adresi Mletačka 12 na 4. katu. Predavanja su besplatna, a tvoj jedini ulog je tvoje vrijeme i radoznalost.

Za koga su predavanja?

Predavanja su namijenjena svim osobama koje žele stvoriti bolji odnos prema sebi, hrani i tijelu. Ako imaš osjećaj da te tvoj stav o prehrani i tvome tijelu opterećuju, pridruži nam se.

 

Ako se prepoznaješ u ovim rečenicama, pridruži nam se:

“Ne znam više što jesti.”

“Stalno pokušavam smršaviti i ne uspijeva mi.”

“Jedem po skrivečki.”

“Prejedam se, ali to još nikome nisam rekla.”

“Stalno razmišljam o hrani.”

“Ne volim svoje tijelo.”

“Ne mogu zamisliti da pokušam s još jednom dijetom ili režimom prehrane.”

 

Tko organizira ova predavanja?

Organizatori predavanja odnosno obilježavanja Međunarodnog ne dijetnog dana su Opušteno hranjenje, obrt za savjetovanje i edukaciju čija je vlasnica Vedrana Fontana Mikulić i Udruga Snaga u meni i njezina predsjednica Jelena Zubić.

Cilj ovog obilježavanja je osvijestiti štetan utjecaj dijeta na fizičko i psihičko zdravlje. Također osvijestiti da postoje i drugi načini i pristupi u nutricionizmu koji imaju dugotrajniji blagotvorni učinak na cjelokupno zdravlje.

 

 


Ako imaš želju i potrebu podržati rad Udruge Snaga u meni, to možeš učiniti donacijom ovim putem:

Udruga Snaga u meni

IBAN: HR4224020061101016978


 

 

 

Podijeli!